Genel

Liposuctie

Liposuctie is een lichaamsvormende operatie. In de volksmond wordt het ook wel een vetverwijderingsoperatie genoemd. In gevallen zoals een zittend leven of ondervoeding ontstaan regionale vetophopingen in verschillende delen van het lichaam. Het is een behandelmethode die wordt toegepast voor mensen die hun lichaam vorm willen geven en zich willen ontdoen van regionale vetten.

Het is geen medicijnbehandeling of dieetprogramma dat wordt toegepast om af te vallen. Het wordt toegepast als een volledig chirurgische procedure en de vetten in de vastgestelde gebieden worden verwijderd. Deze methode, die in het Turks liposuctie wordt genoemd, is nooit een middel om overgewicht kwijt te raken en af te slanken. Het kan plaatselijk worden toegepast op verschillende delen van het lichaam.

Degenen die overwegen om overtollig vet kwijt te raken met liposuctie moeten aandacht besteden aan hun dieet, zowel om overtollig gewicht kwijt te raken als voor hun gezondheid. Degenen die beginnen af te vallen met fysieke activiteiten en diëten kunnen hun toevlucht nemen tot deze methode om de resterende vetvoorraden in sommige delen van hun lichaam te verwijderen.

Wat is liposuctie?

Wat is liposuctie?

Liposuctie, uitgesproken als liposuctie, komt van het Latijnse woord lipo. Lipo is het Latijnse woord voor vetverwijdering en als behandelmethode zorgt het ervoor dat de vetcellen worden geabsorbeerd uit het gebied waar ze zich bevinden. Het aantal vetcellen in het menselijk lichaam verandert niet na de puberteit en blijft hetzelfde.

Er kunnen zich echter overtollige vetophopingen in het lichaam voordoen als gevolg van eetgewoonten en lichamelijke activiteit. Wanneer vet zich ophoopt, kan dit leiden tot regionale vergroting en verslechtering van de lichaamsstructuur. Het aantal vetcellen in de buikstreek is hoger dan in andere delen en vetweefsel dat zich in deze streek heeft opgehoopt kan de lichaamsvorm van mensen vervormen.

Met de liposuctiebehandelmethode wordt het aantal vetcellen in het gewenste gebied verminderd en wordt het gewenste fysieke uiterlijk gecreëerd. Door overtollig vet te verwijderen met de vetafzuigmethode kan de patiënt het gewenste lichaamsbeeld bereiken. Deze methode wordt meestal toegepast om overtollig vet te verwijderen in gebieden zoals buik, taille, heupen, billen en knieën.

Hoe wordt liposuctie uitgevoerd?

Liposuctie wordt uitgevoerd door gespecialiseerde artsen omdat het een chirurgische ingreep is. Het doel is om regionaal gevormd vetweefsel uit het lichaam te verwijderen. Tijdens de behandeling wordt plaatselijke verdoving of sadatie toegepast om ervoor te zorgen dat de patiënt geen pijn voelt en zich op zijn gemak voelt.

Voor degenen die zich willen ontdoen van overtollig vetweefsel met de liposuctiemethode, wordt na een algemeen onderzoek vloeistof geïnjecteerd in de vastgestelde gebieden om de vetcellen los te maken. Vloeibare injectieprocedures zullen het gemakkelijker maken om vetcellen uit de vastgestelde gebieden te verwijderen.

Nadat het vetweefsel vloeibaar is gemaakt, worden de vetcellen geleidelijk geabsorbeerd met een dun canuleapparaat met vacuümfunctie. Het is een afslankmethode die voor esthetische doeleinden wordt gebruikt en de gewenste vormen kan worden gegeven aan de gewenste gebieden in het lichaam door vetophopingen te verminderen. Degenen die sporten of een dieet volgen om hun lichaam vorm te geven en gezond te zijn, kunnen hun toevlucht nemen tot de liposuctiemethode om de vetcellen die blijven bestaan te verwijderen.

Vetverwijderingsprocedures worden toegepast in drie verschillende methoden: natte techniek of tumescente techniek, ultrasone liposuctie en laserliposuctie. Hoewel de natte techniek de klassieke methode is, hebben andere technologische methoden de voorkeur voor esthetische resultaten.

Bij wie wordt liposuctie uitgevoerd?

Het is belangrijk dat alle procedures met betrekking tot het menselijk lichaam en de gezondheid worden uitgevoerd door gespecialiseerde artsen. Allereerst moet men weten dat liposuctie geen vermageringsmethode is. Het kan worden gebruikt als een regionale uitdunningsmethode en lichaamslijnen kunnen soepeler worden gevormd.

Mensen met andere gewichtsproblemen dan regionale adipositas moeten eerst hun overgewicht kwijtraken met dieet en lichaamsbeweging. Het is een lichaamsvormende of esthetische ingreep die kan worden toegepast voor mensen die zich niet kunnen ontdoen van overtollig vet na sporten en diëten. Wie een liposuctie aanvraagt, kan de ingreep laten uitvoeren na het doorstaan van een gezondheidscontrole.

o Mensen die geen gezondheidsproblemen hebben,
o Mensen die zwanger zijn of niet recentelijk zijn bevallen,
o Mensen zonder diabetes en hartaandoeningen,
o Oudere mensen waarbij de huidelasticiteit niet verloren is gegaan,

Afgezien van deze situaties kunnen vetverwijdering en body shaping procedures worden uitgevoerd nadat de nodige gezondheidscontroles zijn uitgevoerd voor iedereen die dit wenst. Leeftijd is belangrijk voor mensen op wie deze methode kan worden toegepast. Als de huidelasticiteit verloren is gegaan bij oudere mensen, wordt deze methode niet toegepast bij mensen van deze leeftijd.

Wat is de herstelperiode na een liposuctie?

Uitzetting vindt plaats door vetophoping in het lichaam. Mensen die zich ongemakkelijk voelen met hun lichaamsvormen kunnen met de regionale liposuctiemethode de gewenste lichaamsstructuur krijgen. Het genezingsproces na de favoriete liposuctiemethoden varieert afhankelijk van de leeftijd van de patiënt.

Afhankelijk van de breedte van het geopereerde gebied, de leeftijd en de fysieke structuur van de patiënt, kan de herstelperiode variëren tussen 4 en 8 weken. Na de liposuctieoperatie worden speciaal ontworpen korsetten gebruikt om de genezing te versnellen en de gewenste vorm met huidelasticiteit te creëren.

Het gebruik van korsetten kan tot 8 weken worden aanbevolen, afhankelijk van de persoon. Kneuzingen en oedeem kunnen worden verwacht in de holtes die worden gevormd met vetcellen uit lokale gebieden. Dit is een normale toestand en zal in korte tijd na de behandeling verdwijnen.

De hechtingen worden aan het einde van de eerste week na de liposuctie-operatie verwijderd. Na 1 tot 3 weken na de operatie kan de patiënt beginnen met zijn/haar dagelijks leven en activiteiten, afhankelijk van de genezingsstatus. Na 3 tot 4 weken na de liposuctieprocedure kunnen patiënten, als ze zich goed voelen, beginnen met hun dagelijkse oefeningen en beginnen met het ontwikkelen van hun lichaamsspieren.

Wat is laser-liposuctie?

Er kunnen drie verschillende methoden worden gebruikt voor liposuctie-operaties, die in de volksmond vetverwijdering worden genoemd. Laserliposuctie is de meest gebruikte methode met geavanceerde technologische systemen. Laserliposuctie wordt met het diodelasersysteem direct op de membranen van vetcellen in lokale gebieden toegepast en de celmembranen worden weggeblazen. Met deze methode worden vetcellen vloeibaar gemaakt en losgelaten.

Laserliposuctie is een methode die wordt toegepast op gebieden waar men huidverslapping wil verwijderen. Het is een effectieve methode om regionale vetweefsels kwijt te raken. Bij deze methode wordt laserwarmte naar de vetcellen gestuurd met vezels van 2 - 3 mm in het gebied waar vet wordt verwijderd. Met laserstralen worden vaste vetcellen omgezet in vloeistof.

Vervolgens worden er millimetrische incisies gemaakt en worden de vloeibaar gemaakte vetcellen geabsorbeerd met canules die onder de huid worden geplaatst. Omdat de millimetercanules waarmee vetcellen kunnen worden verwijderd erg dun zijn, veroorzaakt het in vergelijking met andere methoden geen problemen zoals littekens op de huid na de operatie. Bij laser-liposuctieoperaties wordt meestal algehele anesthesie toegepast en wordt de patiënt na de operatie een nacht onder observatie gehouden.

Wat zijn de verschillen tussen laser-lipolyse en liposuctie?

Het verschil tussen de methoden die gebruikt worden bij vetverwijderingsprocedures is de manier waarop vetweefsel wordt verwijderd. Bij regionale vetverwijderingsprocedures met liposuctiemethode worden vloeibaar gemaakte vetcellen opgezogen met canules. Met de vacuümmethode wordt het vet uit het lichaam verwijderd.

Wanneer laserliposuctiemethode wordt toegepast, kunnen de vetcellen die vloeibaar zijn gemaakt met laserstralen ook via urine uit het lichaam worden verwijderd. Omdat er bij deze methode geen incisie op de huid wordt gemaakt, is er geen risico op littekenvorming. Als de vetcellen te groot zijn om met urine uitgescheiden te worden, wordt de voorkeur gegeven aan het opzuigen van het vet met canules.
Terwijl met de traditionele methoden die bij lapisuctieoperaties worden gebruikt, de vetcellen volledig kunnen worden verwijderd uit het gebied waar ze zich bevinden, kunnen met de laserliposuctiemethode de vetweefsels in het lokale gebied worden verkleind en kan regionale verdunning worden gerealiseerd.

Bij laserliposuctie worden laserstralen naar het vetweefsel gestuurd met dunne canules die onder de huid worden geplaatst en de vetcellen worden verkleind. Deze methode wordt gebruikt als een van de beste methoden om regionaal vet te laten smelten en regionaal af te slanken. Kleine gebieden die niet bereikt kunnen worden met traditionele liposuctiemethoden, kunnen bereikt worden met laserliposuctiemethode en de gewenste operaties kunnen worden uitgevoerd.

Liposuctie (Liposuctie) Prijzen 2023

De prijsinformatie voor liposuctiemethoden die bekend staan als regionale verdunning of regionale vetverwijdering varieert afhankelijk van de te gebruiken methode en het gebied dat op de patiënt moet worden aangebracht. Om 2023 prijsinformatie voor liposuctieoperaties te krijgen, moet er contact worden opgenomen met de zorginstelling en moet er een vooronderzoek worden uitgevoerd.

De toe te passen methoden en het aantal operatiesessies kunnen verschillen afhankelijk van de locatie van het gebied waar de patiënt vet wil verwijderen en de dichtheid van de vetcellen. Deze verschillen laten zien dat de prijzen van vetverwijderingsoperaties ook verschillend kunnen worden toegepast afhankelijk van de patiënt.

Om prijsinformatie te kunnen geven, is het noodzakelijk om informatie te hebben over de leeftijd, lengte, gewicht en gezondheidstoestand van de patiënt. Gezondheidsinstellingen kunnen informatie verstrekken over de gemiddelde kosten voor vetverwijderingsoperaties die worden uitgevoerd met patiënten die contact met hen opnemen.

Het is echter wettelijk verboden om prijsinformatie voor liposuctiemethoden te delen via verschillende kanalen. Liposuctiemethoden in Turkije zijn goedkoper dan in Europa en Amerika en er komen veel patiënten uit het buitenland voor een behandeling. Door een vooronderzoek kan de patiënt de meest geschikte prijsinformatie voor de operatie krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *