Tand implantatie

Tandimplantaten, wat is implantaat (tandtransplantatie)?

Een tandheelkundig implantaat is een kunstmatige tandwortel die in het kaakbot wordt geplaatst en van geschikt materiaal is gemaakt om de functie en esthetiek van ontbrekende tanden te herstellen.

Wat zijn de voordelen van implantaattoepassing?

Implantaatbehandeling is een comfortabele, robuuste en betrouwbare toepassing. Prothesen gemaakt op implantaten vervangen echte tanden en creëren een natuurlijke structuur. Terwijl ontbrekende tanden worden voltooid, blijven gezonde tanden onaangeroerd. Het gaat veel langer mee dan alle prothesen.

Kan elke patiënt worden geïmplanteerd?

Implantaatschroeven zijn constructies met een bepaalde dikte en breedte. Om deze reden moet het kaakbot in het gebied waar het implantaat wordt geplaatst, de hoogte en breedte hebben om deze implantaatschroef te accepteren. De kwaliteit van het bestaande bot is een van de factoren die het succes van het implantaat beïnvloeden. Bovendien moet vóór de behandeling en zolang het implantaat in de mond blijft, het tandvlees volledig gezond zijn. Zolang de algemene gezondheid van de patiënt goed is, is er geen leeftijdsgrens om het aanbrengen van implantaten te voorkomen. Implantaten kunnen worden toegepast bij iedereen met een goede algemene gezondheid. Het kan echter niet de voorkeur hebben om van toepassing te zijn op zeer jonge patiënten bij wie de botontwikkeling nog niet is voltooid.

Hoe lang is de totale behandeltijd?

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om implantaatoperaties in slechts 10 minuten uit te voeren. De totale tijd varieert afhankelijk van het type operatie dat wordt bepaald op basis van uw tand- en botstructuur. Over het algemeen wordt de procedure voltooid in de 2e maand na de eerste operatie. Tijdens deze periode kunt u uw normale dagelijkse leven voortzetten met tijdelijke gebitsprothesen.

Kunnen mijn prothesen direct worden aangebracht nadat de implantaten zijn geplaatst?

Om de volledige integratie van de implantaten met het bot te verzekeren (osteo-integratie), moet de belasting van het implantaat gedurende de eerste 2-3 maanden worden geminimaliseerd. Uw arts zal u tijdens deze herstelperiode niet tandeloos achterlaten door een geschikte tijdelijke prothese te maken. Daarna worden de blijvende tanden op uw implantaten gemonteerd en wordt de behandeling beëindigd.

ilaman Sha
ilaman Sha
2023-05-20
It was very nice and great work. Great staff. Thanks for all!!!
Adem Er
Adem Er
2023-05-20
Ik heb kort geleden mijn behandeling gehad bij Care Kliniek. Na eerst een intake gesprek gehad te hebben waarin ik veel informatie kreeg over wat ik verwachten kon, is op een later tijdstip de behandeling uitgevoerd. Dit werd gedaan door zeer vakkundig en vriendelijk personeel. Nu een paar weken later heb ik al weer haar 🙂 Het haar groeit prima en ziet er zeer goed uit. Ik ben dus zeer content over deze behandeling en krijg ook veel leuke reacties van andere mensen. Leuk he 🙂 Ik raad dit bedrijf dus zeker aan.
ay yildiz
ay yildiz
2023-04-18
Ik en me vrouw hadden prp gehad en het resultaat was perfect zo hadden wij helemaal niet verwacht.Bedankt voor jullie tijd en inzet. Yildiz
MFK
MFK
2022-12-11
Good service, very friendly people.
Hakan Ayan
Hakan Ayan
2022-12-11
Nette und zuverlässige Leute
M Disli
M Disli
2022-07-16
Ik heb een positieve ervaring met CareKliniek! Medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Zij doen hun werk op een professionele manier. Dankjewel CareKliniek!

Neem contact met ons op

Volg ons op sociale media!

Neem contact met ons op

Adres:Westblaak 92, 3012 KM Rotterdam

7/24 online hulp