Genel

Zirkonium Kronen

Zirkonium Kronen is een materiaal dat wordt gebruikt bij tandheelkundige restauraties. Zirkonium is een populaire optie vanwege de duurzaamheid en esthetische uitstraling. Dit materiaal is een porseleinachtig materiaal dat door tandartsen wordt gebruikt en heeft veel voordelen.

Zirkonium heeft een uiterlijk dat sterk lijkt op natuurlijke tanden, dus het kan een esthetische keuze zijn. Bovendien is Zirkonium Kronen een goede optie voor mensen met metaalallergieën. Omdat er geen risico op allergische reacties bestaat, biedt het een comfortabel gebruik.

Zirkonium Kronen heeft echter ook enkele nadelen. Zirkonium heeft bijvoorbeeld een lagere lichtdoorlatendheid, waardoor het bijtoppervlak iets doffer kan zijn dan natuurlijke tanden. Ook zijn de kosten van zirkonium hoger.

Het is belangrijk om een ​​tandarts te raadplegen voordat u besluit over de optie Zirconium Kronen. Uw tandarts kan u de beste optie aanbevelen op basis van uw specifieke situatie en voorkeuren.

Wat is zirkonium precies?

Wat is zirkonium precies?

Zirkonium is een enkel d-blokelement met chemisch element nummer 40, een element in het periodiek systeem. Naast het natuurlijk voorkomende mineraal zirkoon, wordt zirkonium aangetroffen in verschillende minerale vormen, zoals baddeleyiet en xenotiem. Door zirkonium op de tanden te coaten worden de bedekte delen versterkt.

Zirkoniumkronen zijn veel voordeliger dan porseleinen kronen. Terwijl porseleinen kronen vergelingsproblemen veroorzaken, behoudt Zirconium Kronen de natuurlijke tandkleur en gaat lang mee.

Zirkonium is een materiaal met een hoge gevoeligheid voor lichtbreking. Dienovereenkomstig is de lichttransmissie van zirkoniumkronen redelijk goed en dit is vergelijkbaar met natuurlijke tanden. Tandvleescompatibele tandheelkundige coatings van zirkonium veroorzaken geen terugtrekking van het tandvlees en zorgen voor een aangenaam uiterlijk.

Tandheelkundige coating van zirkonium is niet schadelijk voor uw tanden en veroorzaakt geen allergieën. Bovendien is het feit dat de schijven uit 100% Zirkonium kunnen worden gemaakt een ander voordeel van de Zirkonium Crown.

Waarom Zirkoniumkronen?

Zirkoniumkroon is een duurzamere, esthetischere en biocompatibele optie dan andere porseleinen kronen. Deze kronen, op basis van zirkoniumdioxide, staan ​​erom bekend dat ze compatibel zijn met de tandkleur en lang meegaan. Dit komt omdat zirkonium eigenschappen heeft die vergelijkbaar zijn met tandweefsel en een duurzaam materiaal is.

Zirkoniumkroon is een ideale optie voor mensen die een esthetische uitstraling willen. Ze zijn onzichtbaar, net als andere traditionele kronen van metaallegeringen, en zijn een uitstekende optie voor tanden die kronen nodig hebben. Bovendien is het een biocompatibel materiaal dat geen risico op allergische reacties met zich meebrengt.

Zirkoniumkronen kunnen op de lange termijn een uitstekende investering zijn. Omdat ze duurzaam zijn, elimineren ze de noodzaak voor patiënten om herhaaldelijk in dezelfde tand in te grijpen. Bovendien verhoogt de compatibiliteit met de tandkleur en het bieden van een natuurlijk uiterlijk de tevredenheid van de patiënt.

Het is een feit dat

zirkoniumkronen duurder kunnen zijn dan andere opties. Gezien de duurzaamheid en het esthetische uiterlijk op de lange termijn kan echter worden aangenomen dat deze kosten ruimschoots zullen worden terugverdiend.

Zirkonium kroon nadelen

Een kroon van zirkonium heeft vanwege zijn esthetiek en duurzaamheid algemeen de voorkeur, maar heeft ook enkele nadelen. Een van de belangrijkste nadelen van de zirkoniumkroon is dat de porseleinen oppervlakken verslijten en niet compatibel zijn met natuurlijke tanden. Bovendien kunnen de hogere kosten van zirkoniumkronen in vergelijking met door metaal ondersteunde kronen een nadeel zijn.

Bovendien kan de

duurzaamheid van zirkonium in sommige gevallen lager zijn dan die van andere materialen. Dit kan het risico op het breken van kronen vergroten. Bovendien zijn zirkoniumkronen vaak dikker in vergelijking met andere restauraties, wat ongewenste volumevergroting van de tanden kan veroorzaken.

Zirkoniumkronen zijn ook gevoeliger voor kleurveranderingen. Hoewel natuurlijke tanden in de loop van de tijd van kleur kunnen veranderen, kan dit bij zirkoniumtanden duidelijker opvallen. Bovendien kan het feit dat zirkonium een ​​gladder oppervlak heeft dan door metaal ondersteunde kronen een negatieve invloed hebben op de gezondheid van het tandvlees.

Als gevolg hiervan mogen, hoewel zirkoniumkronen de voorkeur hebben vanwege hun duurzaamheid en esthetiek, enkele van hun nadelen niet worden genegeerd. Patiënten moeten de zirkoniumkroonoptie overwegen, rekening houdend met deze nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *