Genel

Neuscorrectie

Neuscorrectie.

Neuscorrectie, in de volksmond ook wel neuscorrectie genoemd, is een van de meest geprefereerde esthetische operaties. Mensen die een stoornis hebben in de structuur van de neus vragen dergelijke esthetische operaties aan.

Daarnaast laten mensen die een neusstructuur naar wens willen ook een neuscorrectie uitvoeren. Door een neuscorrectie krijg je de kans om de neusstructuur te krijgen waar je van droomt. Het is echter belangrijk om van tevoren te weten met wat voor situaties je te maken krijgt voordat je deze esthetische ingreep laat uitvoeren.

Wat is neusesthetiek (neuscorrectie)?

Rhinoplastie is de verandering van de vorm van de neus in het kraakbeen en de botstructuren binnen deze structuur. Rhinoplastie is een van de meest uitgevoerde esthetische operaties in ons land. Deze operatie, ook wel esthetische neuschirurgie genoemd, is een methode die de voorkeur heeft van mensen die ontevreden zijn over de structuur van hun neus.

Bij dergelijke operaties wordt de structuur van de neus meestal verkleind. In sommige uitzonderlijke gevallen kan de structuur van de neus echter ook groeien. Voorafgaand aan de neuscorrectie wordt een 3D-analyse gemaakt bij de patiënt. Zo kan van tevoren worden vastgesteld hoe de patiënt er na de neuscorrectie uit zal zien.

Waarom is de keuze van een arts belangrijk bij een neuscorrectie?

Rhinoplastie moet altijd worden uitgevoerd door een deskundige chirurg. Daarom moet je ervoor zorgen dat het centrum dat je verkiest voor een esthetische operatie een betrouwbaar adres is.

Daarnaast is het heel belangrijk dat je de juiste arts kiest om een positief resultaat van de neuscorrectie te krijgen. Daarom is het aan te raden om goed onderzoek te doen bij het kiezen van een arts voor neuscorrectie.

Hoe lang duurt een neuscorrectie?

Neuscorrectie is geen langdurige operatie. Deze periode kan echter langer of korter zijn, afhankelijk van de neusstructuur van de patiënt en de gewenste neusvorm. Een neuscorrectie onder algehele narcose duurt ongeveer 2-2,5 uur.

Wat is neustip esthetiek?

Rhinoplastie, ook bekend als type neuscorrectie, is een 3-dimensionale verandering van de punt van de neus om de ideale vorm, grootte en verhoudingen te verkrijgen zonder in te grijpen in de neusbotten.

Waarom wordt neusesthetiek uitgevoerd?

De redenen voor neusesthetiek zijn de volgende:

  • De neus is kleiner of groter dan de gezichtsvorm.
  •  Gebogen, gewelfde of depressieve neus.
  •  Vervorming van de punt van de neus.
  •  Een fluitje op het puntje van de neus.
  • Vlees in de neus.

Structurele stoornissen in de neus zijn de redenen voor neuscorrectie. Naast deze situaties zijn er echter ook mensen die hun neus willen laten esthetiseren zonder dat er sprake is van een structurele afwijking.

Voor wie is neusesthetiek?

Mensen met een dislocatie of kromming in het botgebied van de neus, mensen met een stoornis in het kraakbeengebied, mensen met een te grote neus en mensen die geen asymmetrische houding hebben, kunnen een neuscorrectie ondergaan. Bovendien hoef je deze redenen niet te hebben om een neuscorrectie te ondergaan. Mensen die ontevreden zijn met de structuur van de neusvorm kunnen ook geschikt zijn voor een neuscorrectie.

Op welke leeftijd wordt een neuscorrectie uitgevoerd?

Om een neuscorrectie te ondergaan, moet je ouder zijn dan 18 jaar. Het is echter mogelijk om voor je 18e een neuscorrectie te ondergaan. Deze mogelijkheid bestaat echter alleen als er sprake is van ernstig ongemak. In dit opzicht wordt de meest geschikte leeftijd voor een neuscorrectie geacht 18 jaar en ouder te zijn.

Hoe wordt een neusoperatie uitgevoerd?

Bij een neuscorrectie wordt eerst verdoving toegepast. Vervolgens worden er incisies gemaakt en wordt het neusweefsel bereikt. De gespecialiseerde chirurg snijdt en vormt het kraakbeenweefsel of de botten van de neus.

Nadat de operatie is voltooid, worden er hechtingen geplaatst om de vorm van de neus aan te passen. Vervolgens wordt er een spalk of gips aangebracht. De hechtingen en de pleister worden een week na de operatie verwijderd. Bij een neusoperatie worden twee verschillende technieken gebruikt. Deze technieken, open en gesloten, worden bepaald aan de hand van de toestand van de patiënt.

Hoe bereid je je voor op een neuscorrectie?

Een week nadat je hebt besloten een neuscorrectie te laten uitvoeren, moet je beginnen met de voorbereidingen voor deze operatie. Het eerste wat je in dit verband moet doen, is stoppen met roken. Daarnaast moet je ook stoppen met het consumeren van producten zoals vruchtenthee en alcohol die versneld bloeden veroorzaken.

Welke voorbereidingen worden getroffen voor de neuscorrectie?

De dag voor de operatie mag je niet te moe zijn. U moet ook zware lichamelijke activiteiten vermijden die uw lichaam vermoeien. Als er nog een periode van 6 uur voor de operatie is, moet u stoppen met eten en drinken. Niet eten en drinken is belangrijk voor de anesthesie omdat de maag leeg moet zijn tijdens de anesthesie. Op de dag van de operatie mag geen make-up worden aangebracht. Ook nagellak mag niet worden aangebracht.

Waar moet rekening mee worden gehouden na een Rhinoplastie operatie?

In de eerste 48 tot 72 uur moet er af en toe koude op de ogen worden aangebracht. Overmatig lachen en overdreven gezichtsuitdrukkingen moeten ongeveer een week worden vermeden. Lichamelijke activiteiten moeten de eerste 5 dagen na de operatie vermeden worden.

Je moet in deze periode voldoende rusten. Wanneer u rust, moet u erop letten dat u uw hoofd rechtop houdt. De neuscorrectie begint na ongeveer een week te genezen. Daarom is het voldoende om je neus een week te beschermen. Na de operatie moet je ervoor zorgen dat je de spalken of pleisters die op je neus zitten niet nat maakt.

Wat zijn de soorten neuscorrecties?

Een neuscorrectie is een operatie die op verschillende manieren kan worden uitgevoerd. Afhankelijk van de toestand van de patiënt wordt een van de soorten gesloten neuschirurgie, open neuschirurgie, ongebufferde neuschirurgie, 3D, dynamische en endoscopische neuschirurgie toegepast.
De meest geprefereerde operatietypes in dit verband zijn gesloten of open neuschirurgie. Als er sprake is van een asymmetrische stoornis of een kraakbeenstoornis, wordt de voorkeur gegeven aan open neuschirurgie. De gesloten methode wordt over het algemeen toegepast bij neustipoperaties.

Wat is gesloten neuscorrectie?

Gesloten neuschirurgie is een van de soorten neuscorrecties. En het is een zeer gebruikelijke methode. Bij deze methode wordt toegang tot de neus verschaft via de neusgaten. Er wordt een incisie gemaakt tussen het bovenste en onderste kraakbeen. Bij dit type operatie worden de incisies in de neus gemaakt. Daarom zijn er geen littekens als gevolg van een gesloten neuscorrectie.

Wie zou de voorkeur moeten geven aan een gesloten neuscorrectie?
Mensen die een lichtere neusvorm nodig hebben, die geen grote ingrepen in de neustip willen en die kleine neusafwijkingen willen corrigeren, geven de voorkeur aan een gesloten neuscorrectie.

Wat is niet-chirurgische neuscorrectie (Liquid Rhinoplasty)?
Het is een kleine ingreep waarmee mensen die niet tevreden zijn met het uiterlijk van hun neus in een handomdraai een symmetrische en esthetische neus kunnen krijgen. Deze procedure wordt uitgevoerd door injectie van fillers die hyaluronzuur bevatten. Omdat het geen chirurgische ingreep is, duurt het extreem kort.

Voor wie is neuscorrectie niet geschikt?

Hoge bloeddruk- en hartpatiënten zijn niet geschikt voor neuscorrectie. Deze mensen kunnen levensgevaar lopen door bloedingen.

Tips over neuscorrectie bij mannen
De veranderingen die optreden na een neuscorrectie bij mannen zijn minder dan bij vrouwen. Het duurt echter iets langer voordat de hechtingen genezen vanwege hun huidstructuur.

Tips over vrouwelijke neuscorrectie (Rhinoplastie) chirurgie

Vrouwen kiezen veel vaker voor een neuscorrectie dan mannen. Het herstelproces verloopt ook sneller dan bij mannen. Verschillende soorten neuscorrecties kunnen worden toegepast bij vrouwen. Deze procedure heeft over het algemeen de voorkeur vanwege symmetrische afwijkingen.

Dingen om rekening mee te houden na een neusoperatie

Na een neusoperatie moet je letten op je slaappatroon en voeding. Als je arts je aanraadt om hoe lang geen bril te dragen, moet je er ook op letten om zo lang geen bril te dragen.

Je moet de aanbevolen sprays en zalven op tijd gebruiken. Na een neusoperatie mag je niet sporten. Je moet ongeveer 10 dagen wegblijven van sport en fysieke activiteiten.

Je moet afblijven van fruit, groenten, medicijnen en dranken die bloedverdunnend werken. Je moet de neus beschermen tegen trauma's na de operatie. Tegelijkertijd moet je je hoofd rechtop houden om zwelling na de operatie te verminderen. Na de operatie moet je stoppen met roken en alcohol drinken.

Hoe moet ik eten na een neusoperatie?

U moet 2-3 uur na de neusoperatie vloeibaar voedsel krijgen. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan zacht voedsel als voeding. Je moet een week lang geen voedsel eten dat je tanden belast.

Is het gevaarlijk om na een neusoperatie aan zonnestralen te worden blootgesteld?
Blootstelling aan zonnestralen na een neusoperatie kan leiden tot meer zwelling van de neus. Bovendien kan de zon de vorming van littekenweefsel veroorzaken.

Hoeveel dagen herstelt een neusoperatie?

Als je een dunne huid hebt, kan deze herstelperiode variëren van 6 tot 12 maanden. Bij mensen met een dikke huid kan de herstelperiode echter 1 tot 2 jaar duren.

Is neuscorrectie blijvend?

De duurzaamheid van een neuscorrectie hangt af van de juiste ingreep. Als de ingreep succesvol is uitgevoerd, kan de persoon vele jaren met deze neusstructuur leven.

Resultaten neuscorrectie

Rhinoplastie is geen eenvoudige ingreep. De neus, die een complexe structuur heeft in het midden van het gezicht, is van groot esthetisch belang. Zelfs als er een kleine ingreep wordt uitgevoerd bij een neuscorrectie, duurt het minstens een jaar voordat deze verandering volledig bij de neus past.

Daarom moet je minstens een jaar wachten op een definitief resultaat. Vooral de zwelling kan lang aanhouden. Als met een neuscorrectie niet het gewenste resultaat kan worden bereikt, kan een tweede esthetische operatie worden uitgevoerd. Het wordt echter aanbevolen om hier minstens 1 jaar mee te wachten.

Rhinoplastie prijzen 2023

De prijzen voor neuscorrecties kunnen variëren afhankelijk van het centrum van uw voorkeur. In dit geval kunt u preciezere prijsinformatie krijgen van onze gespecialiseerde chirurg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *